Program

Pořádáme přednášky, diskuze, workshopy, kulturní a vzdělávací akce, komunitní volnočasové činnosti a akce podporující sousedské soužití. Rádi také dáme prostor tvůrčí a umělecké činnosti.

15/12/2023

Ventolin & Koně a prase

Grande finále Karnolí existence / 21:00

Tohle bude epický konec – autoři Bramborových hitů a náš oblíbený disco vědec uzavřou šest let existence Karnoly.
 
Kapela Koňe a prase vznikla na popud Martina a Viktora v roce 2013 za účelem hraní na vernisážích. V roce 2015 se do kapely připojila Lenka a kapela se začala formovat do dnešní podoby. Původní tvorbu charakterizovaly jednoduché písně s banjem, saxofonem, heligonkou a dětským klavírkem. Texty veselou formou odrážejí každodenní situaci obyčejných lidí s důrazem na ekologii a kritiku společnosti. Kapela dlouho vystupovala převážně ve svém rodném městě Valmezu, od roku 2018 předskakovala Midi Lidi a v roce 2020 vydala debutové album Bramborové hity s peckami jako Vysavač či Fízli.
Koně a prase jsou: Lenka Halová (synth, zpěv), Martin Janírek (bicí, zpěv) a Viktor Mikulášek (basa, zpěv).
 
Ventolin je elektronický projekt Davida Doubka, zakládajícího člena skupiny Kazety a člena divadla Nejhodnější medvídci, který na elektronické scéně působí od roku 2007. Průlom v jeho kariéře způsobilo vydání druhé řadové desky Vitajte (2017) v čele s virálním hitem Disco Science s videoklipem v režii Petra Marka (Midi Lidi) a Johany Novotné (Johuš Matuš) založeném na přelomové technologii maskování “greenscreen”. V roce 2021 pak následovalo album Dneska se vyčasilo s hity Mech a Posun času. Alba vydavá ve spolupráci s labelem Bumbum Satori. K živému hraní Ventolin používá staré samplery, analogové syntezátory a archaické drummachiny. Je milovníkem primitivního zvuku detroitského techna, italského disca a indického disco stylu zvaného “šrumbabumba” z 80. let 19. stol., hraného převážně dlaněmi na pleš. V roce 2022 založil společně s členy divadla Nejhodnější medvídci hudební skupinu Ametyst.
 
Vstupné: 350 Kč
Doporučujeme nákup vstupenek v předprodeji zde, ať máte své místo jasné!
 

08/12/2023

November 2nd

koncert / 21:00

November 2nd se na domácí půdu vracejí s novým albem, který muzikanti kolem zpěvačky a kytaristky Alexandry Langošové několik let cizelovali pod vedením producenta Borise Carloffa.
 
Vstupné: 180 Kč
 

03/12/2023

GUNFINGERS pres. Spooner's B-Day Bash

D'n'B party / 21:00

Přijďte s námi oslavit narozeniny našeho Vojty aka Spoonera! Čeká vás skvělý lineup složený z předních českých DJs a těšit se můžete zejména na Drum & Bass, ale zazní i další odnože Bass music.
 
LINEUP:
DROP DATABASE (Gunfingers, Sinful Maze)
KARPA (Mindicted)
SWITCH (Gunfingers, Sinful Maze)
GEXAN (Gunfigers)
SOFIQA (Let It Roll)
CANDLE SAUCE (Komín Crew)
SPOONER (Gunfingers)
 
Vstupné: 100 Kč
 
Listopad 2023

25/11/2023

Lewis Creaven Band

Woodstock na Karnole / 20:00

Lewis Creaven je zpěvák a kytarista, který si získal popularitu již v rodném Bristolu – ať už svou autorskou tvorbou, nebo interpretací bluesrockové klasiky umělců jako Jimi Hendrix, Stevie Wonder či Lenny Kravitz, provedenou v jedinečném stylu a s patřičnou jemností i dravostí.

Miláček hranického publika se naposledy vrátí na Karnolu a doprovázet ho budou naši oblíbení draci: Radim Přidal (kytara), Marek Antoňů (bicí) a Vlasta Škoda (baskytara).
 
Vstupné: 130 Kč
 

16/11/2023

Přišla v noci

Na film do Karnoly / 20:00

Film Přišla v noci režisérů Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara na tenké hraně černého humoru a home invasion hororu rozvíjí situaci, kterou v různých obměnách zažil každý z nás.

Když si pár třicátníků pustí přes práh matku jednoho z nich, netuší, že se právě ocitl v komorním očistci. Poklidný život se pomalu mění v chaotické trosky. Pěstěná šedesátnice Valerie je energická diva, která si
krok za krokem podmaňuje nejen prostor bytu, ale i mysl jeho obyvatel. Plíživá domácí invaze nabírá na síle, jistoty se otřásají, hranice soukromí bortí. Mají matky a tchýně vždycky pravdu? Myslí to s námi
dobře? A nejsou někdy právě proto těmi největšími monstry?
 
Komedie / Drama / Horor, Česko, 2023, 85 min
 
Vstupné: 120 Kč
 

4/11/2023

Lesní zvěř

akustický drum'n'bas, jazz a psychedelie​ / 20:00

Intuitivní kapela propojující zážitky se zvukem. Nu-jazzový místopis.
 
Při vyslovení názvu kapely se vkrádají myšlenky na trampskou kapelu hrající na potlaších své „stánky“. Z toho Vás vyléčí Lesní zvěř zazněním prvních tónů. Ponoříte se totiž do u nás netradičního a velmi osobitého propojení akustického drum’n’bass s jazzem či psychedelií. Již dlouho tu nebyla tak intuitivní kapela propojující zážitky se zvukem.
 
Lesní zvěř je hudební skupina, jejíž základ tvoří trio Jura Hradil (exTata Bojs, exChorchestr, Umakart, Kašpárek v Rohlíku), Miloš Rejsek (Swordfishtrombones, Voodooyoudo!) a Martin Čech (exChorchestr, exFruFru, projekty Pavla Fajta). Toto trio volně doplňují trumpetisté Marek Steyer a Tomáš Pavla. Výsledkem je energická hudba, kde zpěv, hlukové plochy, smyčky živých nástrojů, trubka a bicí vystupují vůči klávesám jako rovnocenní partneři – slova nebo melodie mají stejnou váhu jako hudební plochy. „Nu-jazz nechápeme nutně jako hudbu spojenou s jazzem, je to jen východisko plné svobody, které se právě nenechává omezovat nějakými stylovými škatulkami.“
 
Vstupné: 130 Kč
 
Říjen 2023

27/10/2023

Border Collapse // Alyaz, WZ, Fizzy, K0jak, Kodex

Elektronický dýchánek / 21:00

Djs Alyaz, WZ, Fizzy, K0jak, těžko v českém rybníku najít aktivnější djs a producenty se světovým přesahem. Během večera jsou schopni kličkovat hudebními barevnostmi basové hudby a velice obratně střídat jednotlivé styly. To nejlepší ze Sapyens Records a Shakhta Records na jednom místě.

Poslední Border Collapse? Zřejmě ano.
Největší jízda? Určitě!
 
dubstep / rap / trap / jungle / ukg / bass music / sick music
 
Vstupné: 200 Kč
 

20/10/2023

E Converso

koncert / 20:00

V kapele E Converso, jež vznikla v roce 2011, spojili síly čtyři talentovaní hudebníci nastupující generace. Saxofonista Michal Wróblewski formaci charakterizuje jako žánrově otevřenou a nevázaně improvizující. E Converso pracuje s náladou, náhodou a emocemi tak, že její formálně plastické kompozice mohou zaznít a také zaznívají každý večer úplně jinak. Svou dynamickou a energickou hudbou s originálním pojetím a s lehkou dávkou humoru bojuje kapela
proti hudebním konvencím.

Těleso prakticky již od svého vzniku pravidelně účinkuje na koncertech a festivalech po celé České republice i mimo ní a vydalo zatím tři desky: Konspirační teorie (2014), Umělecká sebevražda/Radikální kreativita (2018), které bylo nahráno živě na koncertech a na podzim roku 2022 třetí, studiové album Pásla Milá Satana. E Converso patří mezi nejprogresivnější jazzové projekty v Čechách, jejich vystoupení jsou vždy mimořádným zážitkem.
 
Michal Wróblewski-sax, Vladimír Micenko-bass, Jan Pisklák-guitar, Jan Chalupa- drums
 
Vstupné: 130 Kč
 

07/10/2023

Point of Few

koncert / 20:00

Point of Few je nové české instrumentální kvarteto s mimořádně originálním, svěžím zvukem, organicky propojujícím elektroniku a populární hudbu se současným jazzem. Loni na Karnole pokřtili svou debutovou desku Open to Closeness (Bivak Records), na které hostuje hvězdný newyorský klávesista Jason Lindner, kterého můžete slyšet třeba na posledním albu Davida Bowieho Blackstar.

Jejich hudba je barevná, dobrodružná a proměnlivá jako současná doba. Zakládájí si na silných melodiích, dynamických beatech a unikátním zvuku. Přesto, že skladby mají často neprvoplánové formy nebo jsou v lichých metrech, stále vyznívají jako písničky se samostatnými světy, vyprávějící příběhy.
Do Hranic v říjnu přivezou i příběhy a hudbu z jejich připravované desky.
 
PoF jsou: Petr Smékal – saxofon, Radim Přidal – kytara, Vlastimil Škoda – baskytara, Marek Antoňů – bicí
 
Vstupné: 130 Kč
 
Září 2023

22/09/2023

Muzikant Králíček & Květy

1 večer, 2 koncerty / 20:00

Petr Marek z MIDI LIDI je MUZIKANT KRÁLÍČEK už od roku 1994. KVĚTY jsou Králíčkova HUDEBNÍ SKUPINA od roku 2015.
 
Za jedné úplňkové noci roku 2022 Králíček zasedne ke svým hudebním přístrojům a během jedné noci vytvoří hudební základ pro 13 písní. Další úplňkovou noc využije k napsání textů. Začíná se rodit nové album. To vyšlo v březnu 2023 – celých 21 let po poslední písňové „řadovce“. Má název „Předseda“. Jedenáct ryze elektronických skladeb s osobními texty reflektuje, jako obvykle, deníkovým způsobem, aktuální úvahy dnes již stárnoucího muže. Co víc si přát!
Skupina KVĚTY existuje už od začátku tohoto tisíciletí. Po celou dobu se výrazně měnil její zvuk. Od akustických nástrojů se přesunulo těžiště k hutnějšímu rockovému soundu s častým používáním elektroniky.
Ačkoliv je experimentální a hledačská, počet jejích posluchačů se rozrozstl do velmi širokého spektra. Oceňovány jsou silné texty, aranžérská barevnost, brilatní výtvarné řešení obalů desek, živelné koncerty a přítomnost humoru.
Mezi dalšími cenami získala skupina i cenu Vinyla a také vyhrála třikrát cenu Anděl v žánru Alternativní hudba.
 
Vstupné: 180 Kč
 
Září 2023

08-09/ 09/2023

Krehky fest

festival

Krehky fest je mezinárodní, putovní a multižánrový umělecký festival malého formátu, který se tematicky zaměřuje na tzv. křehká témata, jako jsou feminismus, problém přetrvávajícího rasismu, práva LGBTIQA+ komunity, práva menšin a zvířat, environmentální žal, zdravotní a mentální postižení a neurodiverzita, sociální vyloučení, nedostupnost bydlení atd.
Jelikož jsou právě tato témata často “trnem v oku” v necitlivé rétorice vlivných osobností, politiků, ale i běžných občanů (střední) Evropy, je cílem festivalu přinášet impulsy pro otevřený a empatický dialog, který snad pomůže propojit hodnotově vzdálené obyvatele menších měst, obcí či vesnic.
Festival by se tak mohl stát průsečíkem různých idejí vedoucích ke vzájemné empatii a také startovací platformou pro spolupráci lokálních neziskových a dobročinných organizací, charit nebo útulků.
 
Září 2023

01/09/2023

něco něco

(support: DJ Kodex) / 21:00

Něco něco hrají lehkonohý pop, do kterého míchají taneční hudbu, hravou elektroniku, ale i špinavé post-punkové kytary. Kapelu tvoří zpěvačka Alžběta Trusinová a Tomáš Tkáč, který kromě zpěvu obstarává také syntezátory a kytaru.
V jejich hudbě můžete slyšet vlivy New Order, Hot Chip, LCD soundsystem i české nové vlny. Stejně jako kmitá nálada hudebního projevu, tak se i jejich české texty pohybují v rozmezí od hravosti až po naléhavost.
Kapela vydala dvě alba, Začíná (2020) a Útržky (2021), které byly nominované na ceny Vinyla a Apollo. Obě desky vyšly u hudebního vydavatelství Divnosti.
Třetí připravovaná deska Třetí vyjde na podzim 2023.

Vstupné: 150 Kč
 
Červenec 2023

29/07/2023

BRATŘI

(support: Azarel Senpai) / 21:00

Bratři jsou nový objev na české elektronické scéně. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky a techna. Hlavním hnacím
motorem jsou Jiřím živě hrané bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie.

-DJ Azarel Senpai-
Lukáš putoval náročným terénem bažin, setkával se s bytostmi, které mu našeptávaly směr a s pomocí kouzel se na konci výpravy zjevil Azarel senpai. V košíku si na cestu vždy nese trochu hopsavých žabáků, emo balad s rozmilým vokálkem a peprné schízy. Co ale nakonec vyčaruje, to nikdo neví.

Vstupné: 150 Kč
 
Červenec 2023

04/07/2023

Na film do Karnoly

KineDok: Návštěvníci (2022) / 20:00

Pohled na křehkou rovnováhu mezi lidskou existencí a drsnou realitou tající Arktidy, v níž česká antropoložka prochází složitou sítí sociálních proměn a environmentálních hrozeb v nejsevernějším městě světa.

Mladá antropoložka Zdenka se se svým manželem a třemi syny přestěhuje na Špicberky v Norsku, aby pozorovala, jak se mění život v polárních oblastech. Získala prestižní dvouletý grant na rozsáhlý vědecký výzkum o dopadu globalizace na obyvatelstvo v nejsevernějším městě světa, Longyearbyenu. Poté, co se Zdenka zamiluje do svého nového domova, zjistí, že v Arktidě mizí daleko víc než jen ledovce a permafrost. Prostřednictvím rozhovorů s obyvateli si začíná uvědomovat, jak heterogenní malá místní komunita vlastně je, a postupně odhaluje napětí, které se skrývá pod povrchem. Zdenka se zároveň snaží přijít na to, do jaké míry se může zapojit do místní komunity, kterou původně zamýšlela jen pozorovat. 

Vstupné: 100 Kč
 
Červenec 2023

17/06/2023

Afterparty Benefice zaHranice 2023

DJs/ 23:00

Už podruhé se na Karnole představí olomoucký DJ Chosse Rodriguez! Letos výtěžkem ze vstupného
podpoříme Františka s roztroušenou sklerózou.
 
Vstupné dobrovolné/ doporučené 100 Kč
 
Červen 2023

15/06/2023

Na Film Do Karnoly

Pongo Calling / 20:00

Cesta identity, odolnosti a konfrontace s předsudky tváří v tvář fanatismu, kdy reakce jednoho muže na nenávistné projevy vede k proměně osobního a rodinného portrétu.
Štefan Pongo je romský řidič nákladního auta. Před patnácti lety emigroval s rodinou z České republiky do Velké Británie, aby ji ochránil před rasovou diskriminací. Děti vystudovaly univerzitu a rodině se daří dobře. Mise je splněna. Ale z původní domoviny se přenášejí ozvěny nenávisti. Když prezident Miloš Zeman prohlásí, že Romové se štítí práce, rozzuřený Štefan vydá výzvu, aby pracující Romové posílali své fotky. Dostává jich tisíce a stává se známou mediální osobností. Organizuje demonstrace, zakládá dobrovolnickou agenturu a svádí online bitvy s „nenávistníky“. To vše za cenu ztráty času, který by mohl trávit s rodinou. Štefanova manželka Iveta už toho má dost. Jak dosáhnout toho, aby v životě nejznámějšího romského řidiče nákladních aut zavládla harmonie?
 
ČR, 2022, 78 minut, režie Tomáš Kratochvíl
 
KineDok je projektem Institutu dokumentárního filmu. Projekt je realizován s finanční podporou Kreativní Evropy MEDIA, Mezinárodního visegrádského fondu, Velvyslanectví USA, Státního fondu kinematografie a Magistrátu hl.m. Prahy.
 

Vstupné: 100 

Červen 2023

08/06/2023

Talent Fest na Karnole

/ 19:00

Karnola podporuje mladé hudební talenty a pořádá první přehlídku školních kapel! Za Hranice se představí kapela Escape, za Frýdek-Místek pak kapely Getaway a Rumble! Za málo peněz opravdu hodně muziky
 

Vstupné: Dobrovolné / Doporučené 100 

Červen 2023

26/05/2023

Janoušek Wroblewski Quartet

Koncert / 20:00

Způsob, jakým toto kvarteto mísí avantgardní jazz s neworleánskou tradicí či lidovkou u
nás nemá obdoby. Do nejmenších nuancí propracovanou hudbu zdobí umná práce se
strukturou i texturou skladeb, bezmezné obrábění výrazných melodických témat,
neočekávatelné změny dynamické a výrazové, energie a tah až nemilosrdný. Posluchače
vtáhne nejen do odlehčených, lyrických i humorem naditých pasáží, ale také je převálcuje
ataky leckdy až zběsilými. Výrazivo a estetika se přitom neustále proměňují, sóla se
střídají, přičemž instrumentální a improvizační um projevují všichni čtyři aktéři.
Trombonista Štěpán Janoušek, altsaxofonista Michal Wróblewski, kontrabasista Miloš
Klápště a bubeník Jan Chalupa představí tvorbu ze své posledního desky „Vystresovaný
medvídek koala na pokraji sil se hledaje štěstí náhodně upálí v lesním požáru“ i ze
staršího digitálního dvojalba „Svatby/Plesy“.
 

Vstupné: 150 

Květen 2023

20/05/2023

Na Film do Karnoly!

Kateř Tureček: LIDI / 20:00

Promítání dokumentu, diskuze s režisérstvem a party k tomu!
Stylizovaná mozaika společenských kontextů, v nichž se režisérstvo Kateř Tureček
pohybuje jakožto nebinární osoba. Střídání profesionálního natáčení, záznamů z mobilu a
3D animace vytváří napětí a souběžnost mezi tradicí, historií, trans* aktivismem a intimním
životem. Jímavé momenty s rodiči a partnerkou, slovácká Jízda králů, hledání kmene
skrze pravěkou paralelu či alternativní svět, v němž se prezidentka republiky rozlítí nad
nedostatečnou právní ochranou trans* lidí. Upřímný vhled do života trans* lidí v Česku.
Na promítání navážeme diskuzí s režisérstvem Kateř Tureček, po které proběhne cca od
22:00 afterparty s DJ.
 
Vstupné: Film 100 Kč/ Film + Afterparty 150 Kč
 
Květen 2023

13/05/2023

Feel Good Party vol. II

Taneční party ve stylu house, funky, disco, 80s i 90s.) / 17:00

Oslava dobré hudby, tance a života pod taktovkou DJs Kuba a Kuba, kteří stojí mimo jiné
za úspěšnou sérií Sun in my Eyes a loňskou Feel Good Party na Karnole.
 

Vstupné: 100 

Květen 2023

27/04/2023

Přednáška

Petr Kadlec: Zapomenutý hranický starosta Fritz Plachky (1836 – 1928) / 17:00

Přednáška přiblíží život a veřejné aktivity Friedricha (Fritze) Plachkého, Slezana původem z rodiny
německojazyčné inteligence, který se od konce 60. let 19. století do počátku 20. století významně zapsal
především do života Hranic. Profesí advokát, veřejně velmi činorodá osoba a komunální a zemský politik
strávil závěr života ve Vídni a z kolektivní paměti společenství jeho někdejšího působiště byl takřka zcela
vytěsněn.
Mgr. Petr Kadlec, Ph.D., hranický rodák a autor nedávno publikované knihy „Moravský advokát a politik
Fritz Plachky (1836–1928): Mezi slávou a zatracením, rakušanstvím a němectvím“ se pokouší jednak o
znovuobjevení tohoto (polo)zapomenutého rakouského Němce, jednak o demytizaci jeho osobnosti a
vyvážení dosud převládajícího negativního obrazu Plachkého, jak jej úspěšně vytvořili jeho někdejší
odpůrci.
 

Vstupné: 40 

Duben 2023

22/04/2023

Zelený SWAP

Máte doma kytky? A můžeme je vidět? / 14:00

Dojděte na první swap (výměnu) rostlin a všeho, co s nimi souvisí, v Karnole! Dopřejte nový domov
svým nadbytečným nebo přerostlým rostlinám, zakořeněným i nezakořeněným řízkům, nevyužitým
semínkům, substrátům či květináčům a odneste si nový přírůstek do vaší domácnosti a zahrady. Uvítáme,
když na akci přinesete k výměně nějakou sazeničku, semínko nebo rostlinu, ale pro účast to není
podmínkou. Můžete si klidně jen něco odnést nebo to přijít obhlédnout. Vítáme malé i velké, s
pěstitelskou zkušeností i bez.
Čeká nás krásný společný čas, tak si to určitě nenechte ujít!
Přebytečné rostliny a věci, které chcete poslat dál, aby dělaly radost někomu dalšímu, můžete přinášet už
během týdne po domluvě na telefonu 720 349 646.
 

Vstupné:  / Kč

Duben 2023

15/04/2023

The BladderStones

koncert / 20:00

Kapela The BladderStones je bouře, která dokáže uchvátit a strhnout posluchače do vlastního středu, kde je pak drží magnetickou souhrou rytmu a kytarových improvizací. Neodmyslitelnou součástí každé písně je i autentický příběh, který se stal, nebo se teprve stane. Kapela neustále překračuje hranice mezi styly a vytváří tak svou vlastní fúzi dravých kytarových riffů, dynamických zvratů a nových zvuků. Maximální svoboda, interakce a srdce – to je Art-Bluesové trio The BladderStones.
 

Vstupné: 100 Kč

Duben 2023

14/04/2023

Borromes

koncert a křest nového alba Medikament temnoty / 20:00

Hranická kapela Borromess se soustředí na vlastní tvorbu v mezích rockového žánru, vyznávání jeho
podžánrů je však u většiny členů diverzní. V celkovém repertoáru však zahrnuje i covery známých
tuzemských i zahraničních skladem.
Obsazení: Adam Remeda – zpěv, kytara/ Marek Kocourek – sólová kytara/ Monika Gocálová – bicí/ Matěj
Dreiseitel – baskytara
 

Vstupné: 100 Kč

Duben 2023

13/04/2023

Přednáška

Zdeněk Sedláček: ANO... SKUTEČNĚ SE JMENUJE PÉRÁK: FENOMÉN ČESKÉ VIZUÁLNÍ KULTURY / 18:00

Mýty a legendy vycházející z kolektivní imaginace jsou nedílnou součástí lidské společnosti podobně
jako nutkání převést je do vizuální podoby. Jednou z nejvýraznějších městských legend českého
moderního folkloru druhé poloviny 20. století je bezesporu Pérák. Vizuální neuchopitelnost verbálního
projevu dala této postavě nekonečný prostor obrazového ztvárnění napříč uměleckým spektrem od
beletrie, filmu, komiksu až k divadlu.
 

Vstupné:  dobrovolné (doporučené: 40 Kč)

Duben 2023

06/04/2023

Vernisáž výstavy

Říká se, že hrdinové neumírají: 80. výročí operace Anthropoid / 18:00

V roce 2022 jsme si připomněli 80 let od výročí jedné z nejdůležitějších vojenských operací druhé
světové války, s krycím názvem Anthropoid, která se uskutečnila na našem území. 27. května 1942 Josef
Gabčík a Jan Kubiš s pomocí dalších výsadkářů provedli v tehdejším Protektorátu Čechy a Morava
atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Repríza výstavy, která byla součástí
Mezinárodního komiksového festivalu KOMA 2022 v Brně, představuje pohled současné generace
umělců na tuto významnou událost lidské odvahy a vzdoru vůči tyranii. Představí se díla Kamily
Brůčkové (scénář Lukáš Valíšek), Štěpánky Jislové, Markéty Rokoské-Tunkové, Marie Butuly Ciché,
Renaty Řehákové, Ticha 762 a Evy Jaroňové.
Výstavu uvede Zdeněk Sedláček a bude na Karnole ke shlédnutí od 6.4. do 30.6.
 

Vstupné: Dobrovolné

Duben 2023

24/03/2023

SLAM poetry exhibice

poezie VS show / 20:00

SLAM POETRY je žánr uměleckého přednesu poezie, který vznikl na konci 80. let v USA. Tento žánr pak v České republice funguje na pravidelných exhibicích od roku 2003.
Performer může dělat vše – recitovat, rapovat, diváka dojmout i rozesmát. Je to jen na něm a diváci pak mohou hlasitě s vystupujícím souhlasit, či jej bez milosti při jakémkoliv náznaku tuctovitosti vypískat. A dávají body!
Funguje to třeba takhle:
https://youtu.be/vxVzmJcn59M
VYSTOUPÍ:
MEDARD CAPEK (hranický MC, jedno z organizačních těles večera)
PAN TADEÁŠ (dvojnásobný finalista MČR, kadence slov je neúprosná!)
KVIZDO (vítěz pražského Crossu, třebíčská slamová škola)
a další!
Moderuje:
Michel (finalista MČR 2019, třebíčská slamová škola)
 

Vstupné: 150 Kč

Březen 2023

11/03/2023

Na film do Karnoly

Je mi ze sebe špatně / 20:00

Režisér Kristoffer Borgli v této černé, satirické komedii zobrazuje toxický vztah, který rychle eskaluje do děsivých úrovní narcistické sebeprezentace. Signe a Thomas jsou mladý pár s nezdravou vzájemnou soutěživostí, která nabere nebezpečné směřování, když se Thomas náhle prosadí jako umělec. Signe v reakci na to učiní zoufalý, až sebezničující, pokus o opětovné získání svého postavení tím, že úmyslně onemocní, aby přilákala pozornost a probudila soucit. Kristoffer Borgli brilantně satirizuje sebeprezentační tendence v současných médiích a impulzivní hledání pozornosti v nás všech.

Norsko / Švédsko, 2022, 95 min
 

Vstupné: 120 Kč

Březen 2023

25/02/2023

Light INSIDE – Veri LOVE

vernisáž / 19:00

Vernisáž obrazů s audiovizuálním vystoupením. Autorka Veri LOVE na jednodenní výstavě představí hypnotizující obrazy mandal, které v temnotě odhalí svou tvář. Show doplní videoprojekce z tvorby děl, k tanci a poslechu trio LNM.
 
LNM – Lepší než mlčet
Toto podivuhodné trio z Hranic vytváří tajemnou atmosféru pomocí intenzivně skličujících zvuků elektronických nástrojů. Takto vzniklá hudba poskytuje napojení na nejtemnější prožitky lidské duše. Inspiraci nachází v žánrech jako industrial, darkwave a noise.
 
Mavkin Čuhajster
Mavkin Čuhajster je dark ambient projekt dvou milujících lidí, kteří čerpají inspiraci v přírodě a folklóru. Přistupují s úctou k rituálním praktikám, historii a mytologii. Lesní duch Čuhajster sice zabíjel mavky, které lechtaly k smrti zbloudilé pocestné, ale v realitě projektu spolu oba vystupují proti agresi mocenských struktur, hierarchii a náboženské korupci.
 
DJ Other Portal
Letité sbírání vynilů vám dává velkou příležitost dostat se díky portálu inteligentní taneční hudby k dalším portálům a vybrat si, jestli se uhranutě zaposloucháte do psychedelických rytmů, nebo uvolníte energii a roztančíte se jako šamani u ohně.
 

Vstupné: dobrovolné (doporučené 100 Kč)

Únor 2023

11/02/2023

Na film do Karnoly

Divy / 20:00

Szani, Tina a Emese nebo Divy, jak si říkají, jsou tři dvacetileté dívky, které mají před maturitou a dělají krok k dospělosti. Každá s velmi rozdílnou povahou i životní situací sní o naplnění svých snů po škole.
Mladý režisér Máté, který hledá námět pro svůj absolventský film, narazí na zvláštní střední školu, kde dostanou nevyhovující teenageři poslední šanci dokončit studium. Zde se setkává se školními divami Szani, Tinou a Emese. Rozhodne se zdokumentovat jejich příběhy, ale sblížení s trojicí dvacetiletých dívek přináší řadu nečekaných potíží. A čím více se o nich dozvídá, tím více začíná pochybovat o svých nejzákladnějších předpokladech. Jsou životy dívek opravdu tak jednoduché, jak se zdají? Co skrývají za svými dokonalými tvářemi? Jak se Divy otevírají před kamerou, ochranná vrstva, kterou jim dodává make-up, se pomalu začíná odlupovat. A jak poznávají a sdílejí své sny a obavy, dochází k postupné proměně – nejen u Divas, ale i u Mátého.
 
Režie: Kőrösi Máté (2021), 85 minut, Maďarsko
 

Vstupné: 100 Kč

Únor 2023

20/01/2023

Gentlemen’s Club

Koncert / 19:00

Hranická zlatíčka, která snad ani nemusíme představovat!
Kapela Gentlemen’s Club vznikla v roce 2003 (TO JE 20 LET!) a hraje převážně hudební styl ska, ale nebojí se žánrových přesahů do stylů jako reggae, soul a rock.

Vstupné: 180 Kč

Leden 2023

22/12/2022

Na film do Karnoly

Ukradená vzducholoď (1967/2022) / 19:00

Nově zrestaurovaný film Karla Zemana a svařák k tomu!

Legendární vědeckofantastický biják v novém kabátu! Vánoční přípravy už máte za sebou, nebo je už stejně nestíháte, tak si k nám přijďte dát svařáček a vrátit se zpět do roku 1891 a prožít s partou kluků nezapomenutelné dobrodružství.

 

Vstupné: 120 Kč

Prosinec 2022

17/12/2022

Adventní market s Charitou

Přijďte nakoupit vánoční dárky od klientů hranické Charity i lokálních tvůrců! / 14:00

Prosinec 2022

10/12/2022

The Bladderstones

Koncert / 20:00

Art-Bluesové trio The BladderStones letos oslaví desáté narozeniny a při svém zimním turné je oslaví i u vás v Hranicích! Přichystaná je „bladderstounská“ klasika, ale hlavně novinky, čerstvé a dobře propečené. V současnosti také vzniká třetí studiové album: nový repertoár, brilantní improvizace, vydatná porce energie, vícehlasé vokály a samozřejmě dokonalá rytmika.

Tohle všechno teď kapela bere sebou i na koncerty!

http://www.bladderstones.eu/

https://www.facebook.com/thebladderstones

 

Koncert se uskuteční díky podpoře Státního fondu kultury.

vstupné: 120 Kč

Prosinec 2022

08/12/2022

Jiří J. K. Nebeský: Hranice na starých fotografiích

Přednáška o proměnách Hranic v posledním století s promítáním fotografií / 18:00

Na konci listopadu vychází druhý díl knihy Minulé Hranice, ve které Jiří J. K. Nebeský shromáždil fotografie Hranic z posledních zhruba sto padesáti let. „Časové rozpětí je tentokrát hodně široké – od těch nejstarších snímků, které se pořizovaly na skleněné desky, až po záběry z konce 20. století. A ty mohou být paradoxně nejpřekvapivější, když vidíte, že v roce 1994 děti hrají fotbal před paneláky na prázdných parkovištích, uvědomíte si, jak moc se město změnilo.“ Černobílé, tónované i barevné fotografie jsou provázeny popisky, které osvětlují širší souvislosti pořízení snímků. Kniha přináší víc než tři stovky mnohdy unikátních záběrů z řady veřejných i soukromých sbírek. 


Na Karnole se naskytne výjimečná příležitost koupit si zbrusu novou knihu Minulé Hranice 2 za zvýhodněnou cenu a nechat si ji podepsat autorem.



vstupné: 20 Kč

Prosinec 2022

02/12/2022

Sumerian Aliens

Duo Dj's & Producers /DnB / 21:00

CZ/Duo DJ’s & producers/DNB
Dveře: 20:00

vstupné: 100 Kč

Prosinec 2022

26/11/2022

Koncert Lišky a Vlci

Lišky a Vlci jsou les a les je všechno / 20:00

Kapela Lišky a Vlci vznikla na jaře roku 2019 po mnoha úspěšných jam sessionech, složení skupiny však ještě nebylo stabilní a definitivní. Po příchodu ostříleného kytaristy Honzy Smýkala se Lišky a Vlci dali do skládaní materiálu s kterým již mohla v lednu 2020 kapela vystoupit. Z těchto vět by se dalo předpokládat, že je soubor nováčkem, ne však členové, ti se pohybují na hudební scéně aktivně již 20 let. Kam tedy zařadit tvorbu kapely? Láska k rockové hudbě pozdních 60. a 70. let, ale i k alternativnímu přístupu k skládaní definuje hudební prostor a jak kdosi z fanoušků podotkl něco mezi „Neilem Youngem a Black Sabbath“. Lišky a Vlci jsou les a les je všechno. Kapela vás po tom svém klidně provede.
Působí v tomto složení: Jiří Poledňák (kytara, zpěv), Jan Smýkal (kytara), Jaromír Šenkeřík (bicí), Petr Škrobánek (basová kytara). Lišky a Vlci hrají temný lesní bigbeat! 

vstupné: 150 Kč

listopad 2022

24/11/2022

Naděje až do konce

Benefiční promítání dokumentu o ALS/ 18:00

Vladimír byl masérem české fotbalové reprezentace. Potetovaná rebelka Jára pracovala jako kuchařka. Alena byla laborantkou na patologii a Tomáš rozvíjel kadeřnickou praxi. Dnes je spojuje nemoc ALS – amyotrofická laterální skleróza. Léčba neexistuje. Průměrná délka dožití po stanovení diagnózy je 2-5 let.  Každý z nich s touto nevyléčitelnou nemocí, kterou trpěl např. slavný fyzik Stephen Hawking, bojuje po svém. Všichni však touží po tom co nejlépe naplnit omezený čas, který jim na tomto světě zbývá. Čas ke smíření, nalezení sama sebe, čas k šíleným akcím i k tomu milovat a být milován.

Časosběrný dokument Naděje až do konce vypráví nejen o strachu a bezmoci, ale i o mimořádné odvaze a lásce, kterou lze nalézt tváří tvář mezní situaci.

Výtěžek ze vstupného poputuje ALSA, z.s. – spolku, který pomáhá pacientům s ALS

vstupné: 120 Kč

listopad 2022

19/11/2022

NA FILM DO KARNOLY!

Světlonoc (2022) / 20:00

Nejnovější snímek slovenské režisérky Terezy Nvotové, která na sebe upozornila před pěti lety debutem Špína. Světovou premiéru měl na filmovém festivalu v Locarnu, kde získal cenu Zlatý leopard za nejlepší film v kategorii Cineasti del presente (Současná kinematografie). 

Třicátnice Šarlota se vrací do rodné vesnice hluboko ve slovenských horách. Před mnoha lety odsud za nejasných okolností utekla. Její návrat v místních vzbuzuje podezření, po celou dobu ji považovali za mrtvou. Bojí se, že svým příchodem probudí čarodějnici, která podle legend straší v okolních lesích.

vstupné: 120 Kč

listopad 2022

17/11/2022

Kristina Barta Quartet

koncert / 20:00

Ohnivá, expresivní, výmluvná a tvrdohlavá, napsal jeden kritik o české klavíristce Kristině Bártové. Původně byla přijata na Pražskou konzervatoř jako hobojistka, zastávala klavírní židli v Euroradio Jazz Orchestra a získala několik ocenění.

Kristina Barta je mezinárodně uznávanou skladatelkou a klavíristkou. Po studiu klasické hudby a skladby na Pražské konzervatoři vystudovala tato česká rodačka Akademii múzických umění v Praze, obor jazzový klavír. 

Na Karnole vystoupí se svým kvartetem ve složení Kristina Barta – klavír, Nela Dusová – saxofon, Peter Korman – kontrabas a Marek Urbánek – bicí. 

vstupné: 150 Kč

listopad 2022

11/11/2022

Behind the Door

koncert / 20:00

Behind the Door je instrumentální sexteto, se dvěma dechovými nástroji v čele, barevně zajímavou kombinací flétny a saxofonu. Jejich tvorba čerpá snad ze všech zákoutí hudby – nejčastěji jsou v ní slyšet inspirace fusion, latinjazzu, moderního jazzu, ale i smooth jazzu, nebo dokonce popu, folku, rocku, nebo vás může překvapit melodie velmi blízká vážné hudbě. Hudba kapely Behind the Door je cesta kolem hudebního světa a především instrumentální vyprávění příběhů. Přitom ale jejich hudbě nechybí mimořádně důležité a málo slyšené koření, kterým je humor. Jejich poslední album RA! vyhrálo cenu Jantar v kategorii Kapela roku 2020.


vstupné: 150 Kč

listopad 2022

04/11/2022

Hope Astronaut

koncert / 20:00

Kapela Hope Astronaut vychází ze zahraničních folk-rockových kořenů, ovlivnili ji The Frames, Travis, Coldplay či písničkář Badly Drawn Boy. V recenzi jejich třetí desky v magazínu Rock’n’All se píše: „Celé to je tak nenuceně a nepředstíraně křehké a přemýšlivé, včetně anglických textů. Písně Feel This Way, Beautiful View nebo Trip jsou ztělesněním elegantních vkusných hitovek s nemalou dávkou přirozeného šarmu i potřebné naléhavosti“. Za posledních deset let odehrála stovku koncertů na domácí scéně i v zahraničí, předskakovala např. Bee and Flower či Davidu Kittovi, vystupovala v České televizi, Balcony TV Prague či na Colours of Ostrava.

vstupné: 150 Kč

listopad 2022

28 - 29/10/2022

NEOČEKÁVANÝ DÝCHÁNEK VOL. IIII

Pátý pokus o čtvrtý ročník festivalu!

Pátý pokus o čtvrtý pokus o festival.
Info brzy

vstupné: 1 den 300 Kč, 2 dny 400 Kč

říjen 2022

22/10/2022

Na film do Karnoly!

Z Hranic kolem hranic (2022) /20:00

Promítání cestopisného dokumentu s hranickým dobrodruhem Tomášem Vejmolou AKA Tomíkem na
cestách!
Covid uzavřel hranice a cesty do dalekých končin se staly nemožnými. Proč ale cestovat do dálek, když to
nejkrásnější máme přímo pod nosem a zažít dobrodružství jde i u nás!
Parta přátel s komickými vozidly vyrazila na cestu 2000 km dlouhou po České republice, aby nejen zažili
dobrodružství, po kterém tolik prahnou, ale hlavně, aby vykouzlili jednomu pánovi úsměv na tváři. Film
plný kvalitních dronových záběrů je doprovázen hudbou, kterou napsal, zahrál a zazpíval zpěvák skupiny
Wohnout Matěj Homola, který se ve filmu též objeví společně s náčelníkem žlutého cirkusu Danem
Přibáněm.

vstupné: 120 Kč / Předprodej Knihkupectví Ezop a recepce Hotelu Centrum

říjen 2022

15/10/2022

Na film do Karnoly!

Arvéd (2022) /20:00

Jiří Arvéd Smíchovský byl významný hermetik, okultista, vyznavač černé magie a mimořádně vzdělaný
člověk s geniální pamětí. Film Arvéd vypráví o tom, kam až jsme schopni zajít, abychom dosáhli svého
cíle. Jiří Arvéd Smíchovský byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla.


vstupné: 100 Kč

říjen 2022

01/10/2022

FESTIVAL FILM A ARCHITEKTURA

Mezinárodní festival filmů o architektuře a urbanismu/19:00

Festival Film a architektura podněcuje diskuze o architektuře a urbanismu prostřednictvím projekcí
autorských dokumentů, inovativních, experimentálních i hraných filmů. Přispívá k debatám mezi
architekty, politiky a veřejností o podobě, potřebách a proměnách měst, nezbytných pro další rozvoj naší
společnosti a díky vstřícnosti filmového média oslovuje nejširší publikum.
Na Karnole promítneme v sobotu 1.10. dva krátké snímky Kontakt Transgas a Mi abuela, na které
navážou dokumenty Trochu poučnej barák a První dáma české architektury. Vstupné na celý festivalový
večer je 100 Kč.

říjen 2022

24/09/2022

Jiří Dědeček a 1FK

Koncert českého písničkáře Jiřího Dědečka a bratislavské kapely Jednofázové kvasenie/19:00

Jiří Dědeček je český písničkář, textař, překladatel, spisovatel a autor televizních i rozhlasových pořadů. Známý autor protestsongů, ale i poezie pro děti a dospělé, milovník rýmů a slovních hříček.
http://www.dedecek.cz/
Skupina Jednofázové kvasenie vznikla v roce 1982 v Bratislavě jako podprojekt písničkářského sdružení Slunovrat, které stejně jako Šafrán v Čechách a na Moravě nastavovalo zrcadlo tehdejšímu režimu na Slovensku. K původní dvojici Dušan Valúch a Karol Svozil se později přidal Miloš Janoušek. Název skupiny je odvozen z technologie přípravy piva a z výzkumného projektu, kterého řešitel byl Karol Svozil, původním povoláním pivovarnický technolog.
https://www.jednofazovekvasenie.sk/
 
Vstupné: 200 Kč
září 2022

16/09/2022

Loupežníci lesa

Kinedok /19:00

Environmentální aktivista Alexander von Bismarck jako utajený špion společně se svým týmem infiltruje globální syndikát za účelem boje proti nelegálnímu obchodování se dřevem z evropských lesů. Kde tyto stromy končí a kdo získává vysoké výnosy z prodeje? Otázka politiky, korupce a lhostejnosti úřadů je odhalována skrze skrytou kameru a snahu o zavedení nových pravidel pro globální ekonomiku.
Projekce se uskuteční v rámci Týdne pro klima a vstupné je dobrovolné.
 
KineDok je projektem Institutu dokumentárního filmu. Projekt je realizován s finanční podporou Kreativní Evropy MEDIA, Mezinárodního visegrádského fondu, Velvyslanectví USA, Státního fondu kinematografie a Magistrátu hl.m. Prahy.
 
Vstupné: Dobrovolné
září 2022

11/09/2022

Dětské odpoledne v Karnole

/14:00

Odpoledne pro děti všech velikostí a zájmů! Pro děti jsme si nachystali aktivity, které probudí jejich kreativitu i sportovního a hravého ducha! Budeme tvořit obrázky z přírodnín, odhalovat tajemství neviditelného inkoustu, vyzkoušíme slackine i opičí dráhu a budeme poznávat tajemství Karnoly – prostoru, který je v Hranicích pro všechny 💛

Na místě bude nachystáno občerstvení, cukrová vata a velké finále bude opékání špekáčků, těšíme se na vás!

 
Vstupné: 40 Kč
září 2022

03/09/2022

Jednotka intenzivního život

Kinedok /20:00

„Jak žít dobrý život s nemocí?“ Na to se ptají průkopníci české paliativní medicíny ve VFN v Praze Kateřina Rusinová a Ondřej Kopecký. Paliativní péče je především o životě, a i když už nebude dlouhý, pořád může být pro konkrétního pacienta dobrý. Jen je potřeba učinit správné rozhodnutí.
Režie: Adéla Komrzý, 72 min, Česká republika, 2021.

KineDok je projektem Institutu dokumentárního filmu. Projekt je realizován s finanční podporou Kreativní Evropy MEDIA, Mezinárodního visegrádského fondu, Velvyslanectví USA, Státního fondu kinematografie a Magistrátu hl.m. Prahy
 
Vstupné: 100 Kč
září 2022

27/08/2022

Gunfingers BBQ Party

DnB a špekáčky? Proč ne?! /17:00

Do Hranic se, po delší pauze, vrací kvalitní Drum & Bass, jelikož přijede partička Gunfingers s jejich grilivačkou. Přijďte strávit odpoledne a večer v rytmu zlomených beatů a ochutnat speciality z grillu. Zábava bude pokračovat do brzkých ranních hodin a k poslechu a tanci zahrají tito DJs: Switch Fantek & Pex Spooner Gexan Sense.Illusion Candle Sauce Buckx Daniel V Dirigent
Vstupné: 100 Kč
srpen 2022

20/08/2022

Na film do Karnoly!

okupace (2021) /20:00

Jedna noc, jeden bar. Ospalý večírek herců po představení naruší návštěva nezvaného hosta. Namol opilý ruský důstojník přišel prodat kanystr armádního benzínu, jenže obchod se zvrhne v závody v pití vodky a Rus, zaujatý nejen pohlednou Miladou, ale hlavně komickou zbabělostí všech přítomných mužů, se k odchodu nemá. Atmosféra houstne spolu s oblaky cigaretového dýmu, charaktery se lámou, Rus se skvěle baví. Tak skvěle, že nakonec vytáhne zbraň… Večírek v rytmu kosmické psychedelie kultovních Kill the Dandies! se rozjíždí víc, než je osazenstvu milé. Hra se mění v past, hrdinové ve zbabělce a zbabělci v hrdiny. A z okupovaného baru vede jen jediná cesta: revoluce! Po téhle pitce nikdo nezůstane jako dřív.
Vstupné: 100 Kč
srpen 2022

12-13/08 2022

Neočekávaný Dýchánek IV.

multižánrový alternativní festival

Čtvrtý pokus o festival.
Letos neočekávaně v hranické Karnole.
Zahraje: Kurws /Lowmoe /Petr Válek /Chmurka /Laokoon /Pakosteň /Fotbal /Hothouse /Hospital Brut /Hubert
Vstup: 1 den: 300CZK – 2 dny: 400CZK
srpen 2022

05/08/2022

Slam poetry VII.

Poezie VS show / 18:00

Tak jako rituální totem vprostřed prérie stojí mikrofon zaklesnut ve stojanu uprostřed podia. Napětí by se dalo krájet, šňůra si ani nedovolí sebemíň se pohnout.
Jeden po druhém přistupují mistři slova připraveni do posledního rýmu bojovat o vítězství v nervy drásajícím klání. Publikum se nechává uhranout, rozesmát, rozplakat, dojmout – stejně tak může při sebemenším náznaku chyby a tuctovitosti soutěžícího nemilosrdně vypískat.
Vítěz může být jen jeden. A rozhodne o něm porota složená z Vás, diváků!

Vstupné: 150 Kč

srpen 2022

04/08/2022

Svobodné děti

Promítání dokumentu / 18:00

Přijďte na benefiční promítání dokumentu Svobodné děti a nechte se inspirovat zkušenostmi rodin a škol na cestě za trochu jiným přístupem k dětem v oblasti vzdělávání i životě.
 
VSTUPNÉ – dobrovolné | výtěžek z promítání poputuje na podporu šíření filmu.
Po promítání proběhne beseda se zakladatelkou brněnské svobodné školy Ježek bez klece Gabrielou Boček Ježkovou.

 

srpen 2022

25/06/2022

Na film do Karnoly!

Amélie z Montmartru (2001) / 20:00

31 srpna 1997 ve 4 hodiny ráno dostala Amélie nápad. Musí stůj co stůj najít dávného majitele krabičky vzpomínek, kterou náhodou našla ve svém bytě, a poklad mu vrátit. Jestli to ocení, je rozhodnuto. Amélie začne zasahovat jiným lidem do života. Jestli ne, tak nic. Kultovní romantickou komedii o nesmělé Pařížance s laskavým srdcem milují díky její hravosti a půvabu miliony diváků po celém světě. Film o drobných, ale o to důležitějších radostech, který získal řadu prestižních filmových ocenění, ani po více než 20 letech od premiéry neztratil nic ze svého šarmu. 

Vstupné: 100 Kč

červen 2022

24/06/2022

Border Collapse

koncert / 20:00

Hranice mezi žánry budiž prolomeny, pokračování přehlídky současné hudby v Karnole.

Vstupné: 170 Kč

červen 2022

09/06/2022

Filmový kvíz

kvíz / 18:30

Vytvořte tým a přijďte si otestovat své znalosti filmů!

Vstupné: 50 Kč

červen 2022

04/06/2022

Jaroslav Hutka a Edo Klena

Koncert legendy českého folku a slovenského písničkáře / 19:00

Jaroslav Hutka je český folkový písničkář, skladatel, spisovatel, básník a vytrvalý kritik českých slabostí. Zakladatel a člen sdružení Šafrán je na scéně od roku 1967. V roce 1977 podepsal Chartu 1977 a do roku 1989 byl v emigraci. Od roku 1998 si vydává svou tvorbu sám. 

Edo Klena je slovenský písničkář komentující společenské poměry na Slovensku. Na scéně je od roku 1986, za šíření Několika vět po vychodním Slovensku byl zatčen, ve svých postojích i názorech je konzistentní. Momentálně vystupuje s rockfolkovou kapelou Klenoty.

Vstupné: 180 Kč

červen 2022

03/06/2022

Létající rabín

koncert / 20:00

Létající rabín přijede zahrát svou originální směs židovské muziky z východní Evropy. Klezmerové melodie napříč staletími a kontinenty, jidiš písničky gangsterů, revolucionářů a zapomenutých básníků, i současné české texty. Housle, klarinet, cimbál, hořkosladká radost ze života a kořalka.

Původně prostějovská kapela za dobu od svého vzniku v roce 2001 absolvovala stovky koncertů po celkém Česku a v zahraničí (např. v USA, Francii či Maroku). První koncert mimo jejich domovské město proběhl před dvaceti lety právě v Hranicích.

Vstupné: 200 Kč

červen 2022

27/05/2022

Lewis Creaven Band

koncert / 20:00

Lewis Creaven je zpěvák a kytarista, který si získal popularitu již v rodném Bristolu – ať už svou autorskou tvorbou, nebo interpretací bluesrockové klasiky umělců jako Jimi Hendrix, Stevie Wonder či Lenny Kravitz, provedenou v jedinečném stylu a s patřičnou jemností i dravostí. 

Na Karnole si zahraje už podruhé a doprovázet ho budou místní špičkoví muzikanti: Radim Přidal (kytara), Marek Antoňů (bicí) a Matěj Černý (baskytara).

Vstupné: 150 Kč

Chceš mít přehled o tom co se děje?

Odebírej Karnola newsletter a dostaneš měsíční program do mailu společně s aktualitami jednou, maximálně dvakrát do měsíce.

Kontaktuje nás

Adresa: Třída Čs. armády 211, 753 01 Hranice
Zuzana Kadlecová: +420 731 763 764
Email:
karnola.hranice@gmail.com